Επιστημονική Ομάδα / Ποιοί Είμαστε

Η επιστημονική μας ομάδα αποτελεί το βασικό συστατικό της προσπάθειας μας.
georgoudisΟ αναπληρωτής καθηγητής Γεώργιος Γεωργούδης ηγείται μιας δυναμικής ομάδας που αποτελείται από νέους επιστήμονες με λαμπρές επιπέδου σπουδές, με πλούσια ερευνητική και κλινική εμπειρία, διαρκή επιμόρφωση και κυρίως με ήθος. Όλοι οι επιστήμονες μας βρίσκονται στο πλευρό των ασθενών και παρέχουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες σε συνεργασία πάντοτε με τον θεράποντα ιατρό.
Η πολυδύναμη διεπαγγελματική ομάδα μας περιλαμβάνει ιατρούς (ορθοπεδικούς, φυσίατρο), ψυχολόγο, εμβιομηχανικό, φυσικοθεραπευτές ειδικούς στο πόνο, στο βελονισμό και τη χειροπρακτική.
Ο Δρ Γεώργιος Γεωργούδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Α.Ε.Ι. Αθηνών Τ.Τ., στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας από το 2008 με γνωστικό αντικείμενο την φυσικοθεραπευτική αξιολόγηση και αντιμετώπιση επώδυνων μυοσκελετικών προβλημάτων.
Έχει ολοκληρώσει το βασικό του πτυχίο σπουδών (Bachelor of Science with Hons) στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας (1994).
Οι μεταπτυχιακές του σπουδές (Master of Science in Physiotherapy) στο Victoria University of Manchester στην Ιατρική Σχολή, είχαν αντικείμενο το μυοσκελετικό πόνο και την αντιμετώπιση του, με μαθήματα ειδίκευσης την εμβιομηχανική (Βiomechanics) από το Πανεπιστήμιο του Salford (University of Salford), την αποκατάσταση στην Ορθοπεδική Ιατρική (Orthopedic Medicine) σύμφωνα με τις αρχές θεραπείας δια χειρών – χειροπρακτική – του Cyriax και την Διαχείριση του Πόνου (Pain Management). Στην ερευνητική του διπλωματική ασχολήθηκε με την αξιολόγηση της ινομυαλγίας και τα κριτήρια διάγνωσης της. Ολοκλήρωσε το Μάστερ του (MSc in Physiotherapy) το 1996, ενώ εργάσθηκε σε δημόσια νοσοκομεία (Hope hospital, Manchester Royal Infirmary), ερευνητικά κέντρα (Behavioral Medicine Research Unit, University of Manchester, Welcome Trust) αλλά και σε ιδιωτικές κλινικές (Private Practices) στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η Διδακτορική του Διατριβή (Doctor of Philosophy – PhD) ολοκληρώθηκε στο Ιατρικό Τμήμα των Επιστημών Αποκατάστασης (Centre for Rehabilitation Science) στο University of Manchester το 2003 με αντικείμενο διατριβής την αξιολόγηση του μυοσκελετικού πόνου (Μυοπεριτονιακό Σύνδρομο - Myofascial trigger points) με τη χρήση της κλινικής ψηλάφησης και της αλγομετρίας.
Είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών του Ηνωμένου Βασιλείου (Member of Chartered Society of Physiotherapy – MCSP) και έχει αποκτήσει κλινική εξειδίκευση στην αντιμετώπιση του πόνου με τεχνικές όπως ο Βιοιατρικός Βελονισμός (biomedical acupuncture, dry needling), ο Παραδοσιακός Βελονισμός (TCM), και μέσω της εκπαίδευσης του Cyriax στην αντιμετώπιση μέσω Injection Therapy (2001) των μυοσκελετικών προβλημάτων.
Διαθέτει πλούσιο ερευντηικό και δημοσιευμένο έργο στο γνωστικό του αντικείμενο αλλά και σε διάφορους τομείς των επιστημών της υγείας, με μεγάλο αριθμό παρουσιάσεων σε διεθνή και εθνικά συνέδρια με κριτές, καθώς και δημοσιευμένων εργασιών σε έγκριτα περιοδικά με υψηλούς δείκτες απήχησης όπως περιγράφεται στο σύντομο βιογραφικό του.


Σύντομο Βιογραφικό

Διαβάστηκε 1012 φορές